Palovaroitin 230V, verkkovirta

Ei varastossa

25,50
Tai 1,50 € /kuukausi


Palovaroitin 230VAC, verkkovirta. EI141 on ionisoiva palovaroitin, joka havaitsee erityisen hyvin nopeasti etenevät tulet, joista ei synny paljoa savua. Ionisoiva palovaroitin suositellaan asennettavaksi huoneisiin, joissa pöly voi aiheuttaa vikahälytyksiä optisten palovaroittimien kanssa. Ionisoivaa palovaroitinta ei saa asentaa lähelle keittiötä tai paikkoja, joissa esiintyy luonnostaan höyryjä tai savuja.

 

Palovaroittimien ketjutus

On suositeltavaa, että asunnon palovaroittimet ketjutetaan yhteen, jolloin yhden havaitessa savua kaikki varoittimet hälyttävät ja todennäköisyys hälytyksen havaitsemiseen kasvaa. Varoittimet liitetään joko kaapeloimalla tai käyttämällä EI168 Radiolink asennuspohjaa, jolloin ilmaisimien välinen tiedonsiirto kulkee langattomasti. Jopa 12 palovaroitinta voidaan kytkeä yhteen järjestelmään.

 

Palovaroittimien toiminta ja testaus

Kaikissa ilmaisimissa on sisäänrakennettu sireeni, jonka teho on 85dB 3 metrin etäisyydeltä. Lisäksi kaikissa ilmaisimissa on alkalivarakäyntiparisto sähkökatkojen varalle.

Palovaroittimet pitää testata säännöllisesti, jotta voidaan olla varmoja niiden toimintavalmiudesta. Koska varoittimet tulee asentaa keskelle kattoa, on niihin hankala yltää. EI140-sarjaan voidaan liittää niin kaapeloitavia kuin langattomiakin etäohjaimia, ja varoittimien testaaminen on huomattavasti vaivattomampaa. Etäohjaimet mahdollistavat laajemmankin järjestelmän hallinnan turvallisesti ja helposti.Toiminnan testauksen lisäksi, palovaroittimiin kytketyllä etäohjaimella voidaan hiljentää vikahälytykset ja löytää ensimmäisenä hälyttänyt varoitin, jos kiinteistössä on ketjutettuja palovaroittimia.

Palovaroittimet suositellaan sijoitettaviksi kaikkiin makuuhuoneisiin ja ulospääsyreitille.

 

Palovaroitin 230V EI141 teknisiä tietoja:

 • Ilmaisintyyppi: Ionisoiva palovaroitin
 • Käyttöjännite: 230 VAC
 • Paristovarmennus: 9V alkaliparisto
 • Sireeni: 85dB
 • Testi- ja vaimennuspainike: On
 • Ketjutus: kaapeloimalla tai langattomasti lisävarusteella
 • Väärän hälytyksen sattuessa ilmaisin voidaan hiljentää 10 minuutin ajaksi painamalla testi-/ vaimennuspainiketta. Tällöin ilmaisin siirtyy epäherkempään tilaan, eikä reagoi niin helposti savuun. Suuri määrä savua aiheuttaa hälytyksen myös vaimennusajanjakson aikana. Ilmaisin palautuu automaattisesti normaalitilaan n. 10 minuutin päästä vaimennuksesta.
 • Mitat: 140 x 40 mm, asennus rasian päälle.
 • 2 merkkivaloa: Vihreä jännitteen merkkivalo (palaa, kun ilmaisin on kyketty verkkojännitteeseen), punainen hälytysmerkkivalo (vilkkuu, jos ilmaisimen paristo on tyhjentymässä).
 • Max. ilmaisimia per järjestelmä: 12 kpl
 • Hyväksynnät: EN14604:2005
 • Tuotekoodi: EI141
 • Sähkönumero: 7137661

Tuotteen lisätiedot

Esite Lataa
Pikaohje Lataa
Käyttöohje Lataa

Oheistuotteet

Tuote Huomaa Tila Hinta
Palovaroitin testikaasu SleepSafe Palovaroitin testikaasu SleepSafe
19,90 €
Testikaasu paloilmaisimille Testikaasu paloilmaisimille
34,00 €
Langaton asennuskanta, 230 VAC Langaton asennuskanta, 230 VAC
69,00 €
Näytä oheistuotteiden tiedot

Suosittelemme myös

Tupakkavaroitin
57,00

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Paloturvallisuus, Uuden kodin rakentajalle, Muut turvatuotteet, Palovaroittimet, Palovaroitinjärjestelmä